Cottagevilla

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottagevilla

Beschrijving

Gaaf bewaarde cottagevilla, gelegen in een ruime omringende tuin met oud bomenbestand. De villa werd kadastraal ingetekend in 1913 als 'nouvelle construction' in opdracht van Seguin Karel, handelsagent. Het oorspronkelijke 'bouwland' muteerde naar huis, hof en boomgaard. Het perceel is aan de straat omhaagd en toegankelijk via een overluifelde poort.

Volledig witgeschilderde constructie, gemarkeerd door een voor de cottagestijl kenmerkende volumewerking met verspringende bouwhoogtes, één tot twee bouwlagen onder gecombineerde pannen bedaking. Typisch is ook het gebruik van groen geschilderd pseudovakwerk. De rechthoekige muuropeningen behielden hun oorspronkelijk schrijnwerk.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Tervuren, afdeling II (Tervuren), 1913/26.