Gitschotellei (Berchem)

Beschrijving

Aan zuidzijde van het Te Boelaarpark vertrekkend aan de grens met Deurne, vanaf nummers 203 en 186 grondgebied Berchem. Beboomde straat met een heterogene bebouwing uit de 20ste eeuw. Eengezinswoningen in cottagestijl (nummers 309-313), en kleurige baksteengevels, alle uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Nummer 258 met jaartal "1914". Nummers 280-290/De Leescorfstraat nummer 2: art-nouveau-getint geheel van drie bouwlagen met afgeschuinde hoektravee.

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. met medewerking van WYLLEMAN L. & HIMLER A. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Antwerpen, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nd, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet

Het pand op nummer 258 is een ontwerp van architect Ernest Pelgrims uit 1914.