Berceau van bruine beuk in kasteelpark Vanackere

Beschrijving

In het noordoostelijke deel van het kasteelpark Vanackere, aansluitend bij het gemeentelijk zwembad van Wevelgem is er een berceau van circa 75 meter lang. De lovergang is in oorsprong aangelegd bij de grens van het park. De berceau was er voor de bewoners van het kasteel die er volledig afgeschermd van de zon konden wandelen. Met een blanke huid onderscheidde men zich van werkende mensen die door arbeid op het land en in de moestuinen een getaande huidskleur hadden. De lovergang is uitgevoerd met bruine beuk en is op het moment van de inventarisatie toe aan een grondige restauratie. Een belangrijk deel van de berceau is door schaduwdruk en windworp beschadigd, de stalen steunconstructie is nog deels aanwezig.

Auteurs: Van der Linden, Geert