Opgaande linde als herdenkingsboom

Beschrijving

Opgaande linde als herdenkingsboom geplant voor "Huyze Saeftinghe", bekend als voormalig handelshuis "Het Oostenrijks Comptoir", een dominerend pand op de vroegere marktplaats van Lissewege. De boom is wellicht in 1988 heraangeplant bij de onthulling van het bronzen standbeeld van Willem van Saeftinghe naar ontwerp van beeldhouwer Jef Claerhout. Voordien stond op deze plaats een gedenkteken voor oorlogsslachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog waarbij eveneens een boom was geplant. Dit gedenkteken werd nadien verplaatst. Postkaarten van voor de oprichting van het oorlogsgedenkteken geven aan dat er voordien op deze plaats geen boom aanwezig was.