Nagelstraat

Beschrijving

Genoemd naar het thans verdwenen Nagelshof, een hoeve voor het eerst vermeld in 1590. Ze was eigendom van het agnetenklooster van Maaseik. In 1936 werden fundamenten van mergelsteen gevonden, en in de nabijheid werd circa 1960 een Frankische waterput ontdekt. De put schijnt vanaf de prehistorie tot in de 17de eeuw in gebruik geweest te zijn. De hoeve is dus één van de oudste bewoonde sites van Ophoven.

• GEERKENS H.J. & SNIJDERS D., Oude hoeven te Ophoven-Geistingen, Het Oude Land van Loon, 16, 1961, p. 235-272.