Groene boorden

landschappelijk element

• is aangeduid als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Groene boorden

Beschrijving

Het geheel van groene boorden, bestaande uit bomenrijen, hagen en grasland, wordt gevormd door een deel van de Moerbeekstraat en de achterliggende tuinen en graslanden van het gebouwencomplex ingesloten door de Oostendsesteenweg en de Provincieweg. Ten zuidoosten van de Moerbeekstraat bevindt zich de Moerdijkvaart, aan weerszijden voorzien van opgehoogde berm beplant met bomen.

• GILTE S. & VANNESTE P. met medewerking van BAERT S., BOONE B. & VRANCKX M. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Ichtegem met deelgemeenten Bekegem en Eernegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL48,(onuitgegeven werkdocumenten).
  • Geoportaal Onroerend Erfgoed, Open Streetmap, Moerbeekstraat, Ichtegem [online],

Auteurs :  Lambein, Sofie