Eenheidsbebouwing met twee burgerhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing met twee burgerhuizen naar ontwerp van architect A. Leclercq (Poperinge-Ieper) van 1921. Respectievelijk enkelhuis van drie traveeën en dubbelhuis van vijf traveeën, en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak (nokrichting parallel aan de straat). Bakstenen lijstgevel op plint van Atrechtse zandsteen met rechthoekige kelderopeningen. Lelie-ankers. Hoekrisalieten onder meer koetspoortrisaliet rechts, uitlopend op trapgevel met topstuk voorzien van bolbekroning. Overgenomen stijlelementen: de horizontale gevelgeleding door middel van doorgetrokken lekdrempels (simili- of Euvillesteen) en hoofdgestel met tandlijst, de rechthoekige muuropeningen verdiept in korfboogomlijsting op afzaat, en het gebruik van houten kozijnconstructies voor ramen en deuren. Korfbogige koetspoort onder druiplijst van simili- of Euvillesteen met hogelbekroning; kleine schamppalen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine