Magazijn uit 1889

Magazijn, ontworpen in 1889.

Het betreft een bakstenen gevel van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat). De lijstgevel wordt geritmeerd door steekboogvormige vensteropeningen boven arduinen dorpels. Centrale steekboogvormige toegang. De ramen van de bovenverdieping zijn voorzien van een ijzeren balustrade en borstwering met decoratief baksteenmotief.

Het interieur bewaart een galerij met ijzeren balustrade steunend op gietijzeren zuilen, met een gietijzeren draaitrap.

• Stadsarchief Roeselare, 49/1889, 42/1919.
  • PLANCKE M., De burgerlijke architectuur tijdens het interbellum te Roeselare, onuitgegeven verhandeling, RUG, 1989-1990, p. 101, nummer 2.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol