• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Middelgrote burgerwoning met neorococo-inslag. Dubbelhuis met ongelijke travee-indeling respectievelijk drie op de eerste en vijf op de tweede bouwlaag, onder mansardedak (nokrichting parallel aan de straat, leien, mechanische pannen). Baksteenbouw op plint van Atrechtse zandsteen en arduin. Lijstgevel geritmeerd door middel van gesuperposeerde pilasters onder gekornist eenvoudig hoofdgestel. Muuropeningen respectievelijk korfbogig en getoogd op de eerste en tweede bouwlaag; geprofileerde sluitstenen; bijkomend druiplijstje voor de bovenvensters onder meer het centraal deurvenster met gestileerde gietijzeren balkonleuning. Twee houten dakkapellen voorzien van voluten en gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine