Bejaardenwoningen van 1966

Beschrijving

In 1966 realiseerde de sociale huisvestingsmaatschappij Ons Dorp een uitbreiding ten westen van haar interbellum wijk Ons Dorp. Deze uitbreiding omvat 32 laagbouw gekoppelde bejaardenbungalows rond drie doodlopende straten, met zowel gemeenschappelijke als private groenzones ertussen. Voor die groenaanleg (die reeds deels verdwenen is voor de aanleg van parkeerterreinen) werd de wijk in 1970 bekroond met de provinciale Groenprijs van het Nationaal Instituut voor de Huisvesting (categorie B).

• Onroerend Erfgoed, Archief Inventaris sociale woningbouwpatrimonium (2011-2016), Sitenaam MENEN_EMVANDRVELDESTR_3280.
  • Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Dienst Onroerende Transacties, registratiefiches, SHM 3280, Menen, Em. Vanderveldestraat - Volkslaan.
  • S.N. 1997: Monografieën erkende bouwmaatschappijen, in: S.N., Bouwstenen van sociaal woonbeleid '45-'95. De VHM bekijkt 50 jaar volkshuisvesting in Vlaanderen. Deel 2, Brussel, 123.

Auteurs: Vandeweghe, Evert