erfgoedobject

Winkelhuis

bouwkundig element
ID
30247
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30247

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Voormalig winkelhuis, thans horecabedrijf. Diephuis met trapgevel, een brede travee en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect T. Nolf (Torhout) van 1921. Gele baksteenbouw met versierde muurankers. Gebruik van simili- en/of Euvillesteen voor de druiplijst van het brede korfboogvenster op de tweede bouwlaag, de vensterkruisen en doorgetrokken onderdorpel van het drielichtkozijn met boogveld onder bakstenen druiplijst op de derde bouwlaag, en de onder- en bovendorpel van het rechthoekig venstertje verdiept in rondboogomlijsting op de zolderverdieping. Recent aangepaste begane grond.


Bron     : Delepiere A.-M., Huys M. & Lion M. 1987: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Ieper, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Winkelhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/30247 (Geraadpleegd op )