Ballerina

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Ballerina

Beschrijving

Bronzen beeld op een lage hardstenen sokkel, door de beeldhouwer Oscar Jespers uit 1952-1953, gegoten door de Fonderie Nationale des Bronzes (inscripties). Het kunstwerk werd in 1959 door de stad Antwerpen aangekocht, en vervolgens in het Koning Albertpark opgesteld.

Het expressionistische beeld stelt een staande ballerina voor gekleed in tutu, beide voeten naar buiten gedraaid, het rechterbeen voorwaarts, en de handen gekruist voor het lichaam.

• VAN RUYSSEVELT A. 2001: Stadsbeelden Antwerpen anno 2001. Een gids-inventaris van de beelden en de monumenten, Antwerpen, 140.