Dokterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning

Beschrijving

Dokterswoning met neoclassicistische inslag naar ontwerp van architect Oscar Hallaux (Brussel) van 1921. Dubbelhuis van zes traveeën onder meer een koetspoorttravee rechts, en twee bouwlagen onder mansardedak (nokrichting parallel aan de straat, leien, mechanische pannen). Lijstgevel van simili-Euvillesteen op arduinen plint. Deur- en koetspoortrisaliet op de bovenverdieping benadrukt door balkon met gestileerde gietijzeren leuning op geprofileerde consoles, aansluitend bij de puilijst. Getoogde beneden- en rechthoekige bovenvensters, opgenomen in vlakke omlijsting met oren en versierde sluitsteen; onderdorpels op consoles. Getoogde deur en poort, bekroond met cartouches; schamppalen. Gekorniste houten gootlijst op klossen. Rondbogige houten dakkapellen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine