Brouwerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brouwerij

Beschrijving

Voormalige brouwerij, L-vormig complex, met oude kern, doch 19de-eeuws uitzicht, aansluitend bijgebouw rechts uit midden 19de eeuw, en omhaagde voortuin. Brouwerij ingericht eind 19de eeuw.

Breedhuis met dubbelhuisopstand, gedecapeerde lijstgevel van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Getoogde vensters in vlakke baksteenomlijsting, rechthoekige deur in vlakke omlijsting van arduin. Klassiek hoofdgestel. Interieur met bewaard lijstwerk op plafond en marmeren schouw.

Aansluitend voormalig bedrijfsgebouw van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen); traveeën geritmeerd door pilasters van gesinterde baksteen waartussen steekboogpoorten onder ijzeren latei. Relatief hoge ronde schouw op vierkante basis.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Itegem, schetsen 1857/3.