• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van een brede travee links + drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nokrichting parallel aan de straat, leien, mechanische pannen). Lijstgevel van gele baksteen op plint van Atrechtse zandsteen. Ordonnerende kolossale pilasters van de Ionische orde met guirlandeversiering. Getoogde muuropeningen met sluitsteen van simili- of Euvillesteen, onder meer met rocailleversiering op de bovenverdieping. Houtwerk zie nummer 1. Houten dakkapel met driehoekig fronton en vleugelstukken.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine

Aanvullende informatie

Op de koer achter het burgerhuis bevindt zich een gedenktegel waarop een klaproos is aangebracht. De tegel herinnert aan het lichaam van een Britse soldaat dat hier tijdens verbouwingswerken werd opgegraven, en begraven werd op het "Bedford House Cemetery".