Vier opgaande linden op kruispunt van dreven

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Domein kasteel van Lozer

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Kasteeldomein van Lozer

• is deel van de aanduiding als vastgesteld landschapsatlasrelict Schelde-Leie interfluvium

Beschrijving

Op het kruispunt van twee dreven in de Passionistenstraat in het domein van het kasteel van Huise staan vier kruispuntbomen. Het zijn opgaande bomen waarvan er één is geveld, de stronk is nog duidelijk zichtbaar. De twee bomen aan de westzijde van de Passionistenstraat zijn winterlindes, de zuidelijke boom is geveld maar op de stronk is nog een beetje opslag met blad in leven waarop de determinatie kon uitgevoerd worden. Aan de oostzijde van de Passionistenstraat is de noordelijke een zomerlinde en de zuidelijke een Hollandse linde. De bomen vertonen veel opslag aan de stambasis waardoor ze niet allemaal konden worden opgemeten. Ze zijn geplant met plantafstanden van 6 à 7 meter en ten gevolge van deze omstandigheden is er over de weg een tunnelvormige doorboring in de begroeiing die is ontstaan door het verkeer.

Auteurs: Van der Linden, Geert