erfgoedobject

Dubbele dreef met opgaande eiken

landschappelijk element
ID
302959
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/302959

Juridische gevolgen

Beschrijving

De Passionistenstraat is reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris (circa 1775) ingetekend en was de verbinding van de wijk Marolle met het Kasteel van Huise. De dreef vormde ook de weg naar de nu verdwenen Lozenmolen. Waar de dreef een tweede aangelegde dreef kruist, werden vier linden aangeplant. Op het moment van de bescherming in 1985 was de Passionistenstraat een dubbele beukendreef met redelijk wat uitval. De dreef werd gekapt om ze te vervangen met zomereiken. Al verschillende decennia doet men pogingen om dit te doen slagen, telkens opnieuw sterven de jonge aanplantingen.

  • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.

Bron     : -
Auteurs :  Van der Linden, Geert
Datum  :


Relaties

  • Omvat
    Vier opgaande linden op kruispunt van dreven


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dubbele dreef met opgaande eiken [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/302959 (Geraadpleegd op )