Lindendreef bij kasteel Kruishoutem

Beschrijving

De kasteeldreef bij het kasteeldomein Piers de Raveschoot die oorspronkelijk uit vier bomenrijen bestond is nagenoeg, op een paar bomen na, herleid tot een dreef waarvan enkel de twee buitenste bomenrijen nog intact zijn. Het is een dreef die is aangelegd met zomerlinden en met een paar Hollandse linden, vermoedelijk ingeboet. De dreef is op de Kabinetskaart van de Ferraris (circa 1775) al ingetekend en verbindt het dorp van Kruishoutem met het kasteel. De dreef is onderdeel van de gewestweg N437, ook Kasteelstraat genoemd.

Auteurs: Van der Linden, Geert