Kapel Onze-Lieve-Vrouw der armen

Pijlerkapel, gelegen in de as van de Kapelstraat.

Over de oorsprong en het ontstaan van deze kapel zijn weinig gegevens voorhanden. Op de Poppkaart van halverwege de 19de eeuw is er nog geen kapel aangeduid, wel op de topografische kaart van 1867. Vermoedelijk klimt ze dus op tot het midden van de 19de eeuw.

Het betreft een eenvoudige, witgeschilderde bakstenen pijlerkapel onder zadeldakje. De getraliede steekboognis wordt bekroond door het geschilderde opschrift 'OLV der Armen' en bevat een plaasteren beeld van de zwarte Madonna met Kind van Halle; beiden dragen een verguld kroontje.