Cottagegetinte villa

Gemeente Hoeilaart
Deelgemeente Hoeilaart
Straat Tenboslaan
Locatie Tenboslaan 58, Hoeilaart (Vlaams-Brabant)

• Herinventarisatie Hoeilaart (geografische herinventarisatie: 03-08-2015 - 22-12-2017).

Beschrijving

Serristenvilla refererend aan de cottagestijl, kadastraal geregistreerd in 1928 met als eigenaar 'J. Gyseghem en consoorten'. Omringende tuin.

Volledig bepleisterde en beschilderde woning met cottage-elementen. Typisch zijn de in- en uitspringende witgeschilderde volumes en de combinatie van lijst- en puntgevels onder samengestelde pannen daken die licht overkragen. Gevarieerde muuropeningen met bewaard blauw geschilderd schrijnwerk met typerende roedeverdeling. Driezijdige erker op de begane grond met bekronend balkon voor het hoger gelegen deurvenster; houten balkonleuning. Laatst genoemde, evenals de houten kroonlijst ook blauw geschilderd.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Hoeilaart, 1928 (1-7)/18.

Auteurs: Kennes, Hilde