• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Boven het straatniveau gelegen burgerhuis met omringende tuin, kadastraal ingetekend in 1931 als 'nouvelle construction' in opdracht van Scheenus-Guns.

Met een gevelbreedte van twee traveeën omvat deze eenvoudige burgerwoning twee bouwlagen onder een pannen zadeldak met de nok parallel aan de straat. Typisch is de combinatie van een afgeknotte puntgevel voor de linkse venstertravee en een lijstgevel voor de deurtravee rechts, beide met hardstenen plint. Muuropeningen met geknikte bovenzijde, net als de gecementeerde motieven op de penanten refererend aan de art deco. Bewaard schrijnwerk met typische roedeverdeling op de benedenverdieping. De deurtravee wordt gemarkeerd door boven elkaar geplaatste loggia’s, die net als de erkers het volumespel accentueren.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Hoeilaart, 1931/28.