Enkele dreef van opgaande zomereiken

• is deel van de aanduiding als vastgesteld landschapsatlasrelict Schelde-Leie interfluvium

Beschrijving

Langs de Passionistenstraat, in het verlengde van de dubbele eikendreef is er een oudere dreef met opgaande eiken. De dreef is intact, kent weinig uitval en wordt aan de oostzijde geflankeerd door een bosperceel. De Passionistenstraat is reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris (circa 1775) ingetekend. Het was de verbinding van de wijk Marolle met het kasteel van Huise en tevens de weg naar de Lozenmolen. De molen is verdwenen enkel de straatnaam Lozenmolenstraat, die uitkomt op de Passionistenstraat, verwijst hier naar.

Auteurs: Van der Linden, Geert