Siertuin op een oude moestuinsite

Beschrijving

Recente tuin bij een grote gesloten boerderij uit de 19de eeuw, aangelegd op de oude ommuurde moestuinsite.

Een hoge bakstenen muur met ezelsrug sluit een voormalige, nu als siertuin aangelegde moestuin aan de straatkant af. Een streektypische treures (Fraxinus excelsior 'Pendula') (stamomtrek 200 cm op 150 cm hoogte, kruinbreedte 10.50 m, hoogte circa 12 m) beschaduwt de tuin en bepaalt ook het straatbeeld. Witgelakte gietijzeren kammen werden als perkrand hergebruikt en herinneren aan de typisch 19de-eeuwse omranding voor de veelkleurige ronde of ovale perken met eenjarigen die aan de 'bloemperkjesstijl' zijn naam gaven.

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman