Herenboerenparkje

Beschrijving

Beboomd 19de-eeuws herenboerenparkje met hek, achter het door jaarankers 1777 gedateerde maar later gewijzigde huis.

Het herenboerenparkje is aan de straatkant afgesloten met een hek op een gecementeerd muurtje. Het straathek is gedubbeld door een geschoren haag van gewone taxus (Taxus baccata). Op het grasveld staat een beeldje op sokkel, in de groene rand komt er sneeuwklokje (Galanthus nivalis) voor. Verder een mooie gewone plataan (Platanus x hispanica) als solitair naast een driestammige gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus) en een witte paardekastanje (Aesculus hippocastanum).

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman