Tuin van de bronhoeve

Beschrijving

Kleine tuin uit de jaren 1970 en enkele hoge bomen bij de voormalige hoeve van de landcommanderij van Alden Biesen.

De hoeve was een afhankelijkheid van de Landcommanderij Alden Biesen. Haar vakwerkschuur werd rond 1961 gesloopt en de gerecupereerde wapensteen van Willem van Cortenbach met jaartal 1640 werd toen ingemetseld in de stalvleugel. De nu U-vormige gebouwen zijn op de vroegere schuurzijde afgezet met een hek op bakstenen voet. In 1976 sneuvelden een bruine beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea') en een treurbeuk (Fagus sylvatica 'Pendula').

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman