Herenboerenparkje

Beschrijving

Resterende bomen van een herenboerenparkje en belangrijk voortuinhek, uit de 19de eeuw, bij een 18de-eeuwse voormalige boerderij.

De omvangrijke boerderij kende latere wijzigingen en is nu fruitbedrijf. Volgens de Primitieve kadastrale legger behoorde het goed in 1844 toe aan de graven van Arberg. Overblijvende bomen: gewone esdoorn met bont blad (Acer pseudoplatanus 'Leopoldii'), bruine beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea'), gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus), tamme kastanje (Castanea sativa). Een haag van gewone beuk (Fagus sylvatica) schermt de tuin aan de straatkant af.

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman