Lotsestraat

Beschrijving

Verbindingsweg ingetekend op de Poppkaart tussen Beersel en Halle, vertrekkend rechtover de Sint-Lambertuskerk, met als meest markante gebouwen de kerk en parochiezaal op de heuvel en het kasteel in de vallei. De bebouwing kenmerkt zich door een aantal verspreide arbeiderswoningen, zoals de nummers 9-21 op de heuvelrug. Op nummer 3 het eenvoudige burgerhuis Vandenbosch-Deridder, met historisch schrijnwerk, oorspronkelijk een éénheid vormend met het gerenoveerde huis nummer 4, opgetrokken in 1910 (kadastraal geregistreerd).

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Beersel, afdeling I (Beersel), 1910/7 (nummer 3).

Auteurs: Mertens, Joeri