Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Neorenaissancistisch getint hoekhuis met afgeschuinde hoektravee - oorspronkelijk deurtravee uitlopend op getrapt dakvenster, thans dakkapel - naar ontwerp van architect H. Landtsheere (Ieper) van 1921. Baksteenbouw op sokkel van Atrechtse zandsteen en arduin. Versierde muurankers. Accent ten gevolge risaliet van twee traveeën, uitlopend op trapgevel met uitgewerkt topstuk. Horizontaliserend effect door middel van aflijnende baksteenfriezen en doorgetrokken druiplijsten en lekdrempels. Nummer 3 en 5 in aansluitende vereenvoudigde bouwtrant.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine