Plantsoen

Beschrijving

Op de driesprong van straten en aan de voet van drie lindebomen (Tilia x sp.)(153, 127 en 165 cm stamomtrek, standaard gemeten op 150 cm hoogte) werd een klein plantsoen ingericht, verstevigd door keermuren van kassei. In het midden staat een groot houten kruis geplant, gedubbeld door een gietijzeren christus aan het kruis, en aan de voet ervan staat een plaasteren O.-L.-Vrouwebeeld. Het plantsoentje wordt opgesierd door twee cementen gestellen van pseudoboomtakken met bloempotten voor éénjarigen, gesigneerd Josef Stulen op één daarvan.

Bron: DE MAEGD C. EN VAN DEN BROECK M. 2008: Inventaris van historische tuinen en parken in Bilzen, onuitgegeven tekst, Agentschap Onroerend Erfgoed.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van den Broeck, Myriam