Twee rijwoningen met cimornégevel

Beschrijving

Twee in oorsprong vermoedelijk identieke, gespiegelde rijwoningen waarvan de bouw in het kadaster is geregistreerd in 1926. De panden hebben elk twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. De lijstgevels hebben eenvoudige, rechthoekige muuropeningen met vervangen schrijnwerk. Vermoedelijk werden de muuropeningen van het noordelijke pand gewijzigd waarna de opmerkelijke gevelafwerking uit het interbellum in cimorné en mosaïverre voor de plint werd aangebracht. Er werd voor beide gebouwen groene cimorné gebruikt voor de gevel en rood-bruine voor de vensterdecoratie en muurbanden. De plint is afgewerkt met groene mosaïverre. De scheiding van de kleuren gebeurde door een combinatie van zwarte en witte marbriet.

• Kadaster Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Sint-Pieters-Leeuw, afdeling III (Sint-Pieters-Leeuw), 1926/5.

Auteurs: Mertens, Joeri