• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dorpswoning in art-decostijl gebouwd rond 1934, voor rekening van door Frans Stas-Vankeerberghen. Kleurrijk glas in lood in de bovenlichten van de muuropeningen.

Rode baksteenbouw van drie ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak met pannen (nok evenwijdig met de straat). Sobere, maar verzorgde lijstgevel aan straatzijde. Origineel vormgegeven hardstenen plint, als kordonlijst doorgetrokken onderdorpels van de bovenvensters, houten kroonlijst op klossen. Regelmatig in de gevel geplaatste rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken en hardstenen negblokken. Het gebouw bewaart nog zijn origineel buitenschrijnwerk, waarin de bovenlichten en de beglaasde panelen van de voordeur verfijnde glas-in-loodpanelen bewaren in art deco. Blinde zijpuntgevel rechts waartegen een lagere aanbouw.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Beersel, afdeling IV (Huizingen), 1934/10.

Auteurs: Mertens, Joeri