Eenheidsbebouwing van drie stadswoningen

Beschrijving

Eenheidsproject naar ontwerp van architecten de gebroeders Thomas en G. Candeel (Brussel) van 1922. Baksteenbouw op arduinen sokkel. Enkelhuizen, onderling gedifferentieerd door de vorm van de dakvensters respectievelijk met tuitgevel, rechthoekig onder overkragende kroonlijst oorspronkelijk met gebogen frontonbekroning, en gebogen dakvenster met drielicht. Voorts getypeerd door casementen met faïencetegeltableaus ter hoogte van de borstwering en het centraal dakvenster.

Bron     : Delepiere A.-M., Huys M. & Lion M. 1987: Inventaris van het cultuurbezit in Belgi├ź, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Ieper, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine, Lion, Mimi