Sint-Lambertuskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Lambertuskapel

Beschrijving

De Sint-Lambertuskapel gaat volgens Denayer, Coudron en Desmedt terug tot 1791 en werd opgericht ter ere van de patroonheilige van Beersel: de Heilige Lambertus. In haar huidig voorkomen doet de kapel 20ste-eeuws aan.

De bakstenen kapel op vierkante plattegrond telt één travee en is gevat onder een vernieuwd pannen zadeldak. Gecementeerde gevels met imitatievoegen, in de puntgevel geopend door een korfbogige deur met traliehek. In de kapel gecementeerde, van imitatievoegen voorziene wanden met in de achterwand een rondboognis met gepolychromeerd plaasteren beeld van de Heilige Lambertus.

• DENAYER L., COUDRON H. & DESMEDT M. 2014: De herbergen van Beersel, deel 1: De Laarheide, En het dorp zal duren … 16.62, 4-43.

Auteurs: Mertens, Joeri