Restant van de kloostertuin van de minderbroeders

Enkele bomen, restanten van de kloostertuin van de Minderbroeders.

Recent aangelegd openbaar plantsoen bij een nieuwe verbindingsweg van de straat naar de Naamsevest met behoud van enkele oude bomen en een deel van de omheiningsmuur van de kloostertuin.

Bomen

Beshulst (Ilex aquifolium 'Pyramidalis'), bruine beuk (Fagus sylvatica 'Atropunicea') (425 cm stamomtrek, standaard gemeten op 150 cm hoogte), gewone beuk, een jong exemplaar van hemelboom (Ailanthus altissima), Noorse esdoorn (Acer platanoïdes) (274 cm), okkernoot (Juglans regia), tamme kastanje (Castanea sativa), grootbladige linde (Tilia platyphyllos).

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman