Stadstuin

Beschrijving

Ommuurde stadstuin bij een neoclassicistisch herenhuis uit de late 19de eeuw, heraangelegd in de jaren 1950.

De stadstuin van het laat 19de eeuws herenhuis in neoclassicistische stijl werd, vermoedelijk toen ook de achtergevel en de zijgevel in de jaren 1950 een modernisering ondergingen, opnieuw aangelegd met behoud van de oude, hoge tuinmuren in baksteenmetselwerk. Ter plaatse van de toen nieuw gebouwde garage, op het einde van de zijdoorgang, werd hij wel vervangen. Op de zuidoostelijke zijde is de ezelsrugafdekking zichtbaar. De tuin, bestaande uit een grasveld met stapstenen van 'flagstone', een gevarieerde maar niet oude bomenrand en een ruim, rond waterbekken (vroeger zwembad), is van het terras bij het huis gescheiden door een rechthoekig rozenperk. Enkel de Juniperus virginiana 'Glauca' (195 cm stamomtrek op 40 cm hoogte), bij de garagepoort, is het vermelden waard.

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman