Pastorietuin van de Sint-Jan-de-Doperparochie

Beboomde pastorietuin uit het begin van de 20ste eeuw.

Tuin bij de pastorie en de parochiekerk Sint-Jan-de-Doper uit 1905, die de eerste, gesloopte Romaanse dorpskerk aan de overzijde van de steenweg verving. De pastorie dateert uit 1907, is nu bibliotheek, en werd gebouwd naar een ontwerp uit 1901 van de ­architecten Hyancinthus Martens en Vincent Lenertz. Twee bontbladige vederesdoorns (Acer negundo 'Variegatum'), een gewone robinia (Robinia pseudoaccacia) en een pruim 'Blauwe van Ordeningen' in de voortuin.

• Sint-Truiden ingekaderd, Tentoonstellingscatalogus, Sint-Truiden, 1998, p. 146-147.
  • Notes pour servir à l'histoire de paroisses qui dépendaient de l'abbaye de Saint Trond, Bulletin de la Société d'art en d'histoire du diocèse de Liège, deel 17, 1908, p. 66-69.

Auteurs: De Maegd, Christiane; van den Bossche, Herman