Interbellumpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumpand

Beschrijving

Modernistische villa met beeldbepalende inplanting op de hoek met de Kelleveldweg, kadastraal geregistreerd in 1926 als 'nouvelle construction'. De voortuin is omgeven door een bakstenen muur en buisleuningen tussen bakstenen pijlers.

De villa vertoont karakteristieke verspringende en bepleisterde volumes op een breukstenen onderbouw, twee à drie bouwlagen onder platte daken. Dit volumespel wordt ter hoogte van de inkom bijkomend geaccentueerd door een erker met loggia en de overluifelde deur. Het oorspronkelijke schrijnwerk van de rechthoekige, zij het gevarieerde muuropeningen, werd vernieuwd. Opmerkelijk is de uitwerking van de fries. Gebruik van buisleuningen aan de terrassen.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Hoeilaart, 1926/17.