Burgerhuis, gebouwd op de plaats van herberg De Zeven Sterren. Het huidige pand gaat volgens kadastergegevens terug tot 1868 en werd gebouwd in opdracht van landbouwer Corneel Van Overstraeten. Van Overstraeten was burgemeester van Merchtem van 1864 tot 1867 en van 1869 tot 1879. In 1887 registreerde het kadaster een uitbreiding van het pand aan de achterzijde. Het pand werd tijdens het interbellum bewoond door Jules Seghers en Cordula Van Overstraeten met hun gezin, directeurs van Melkerij Seghers (zie Reedijk).
Breedhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen, onder een afgewolfd zadeldak (mechanische pannen, nok evenwijdig aan de straat). De lijstgevel wordt afgelijnd door een fries met rozetten onder een geprofileerde houten kroonlijst op tandlijst en decoratief uitgewerkte, uitgelengde voluutconsoles. Gedecapeerd baksteenparement op hardstenen plint met gedichte keldervensters.
De voorgevel wordt geritmeerd door een regelmatige ordonnantie van rechthoekige vensters, onder hardstenen lateien op de begane grond en bakstenen rollagen boven (mogelijk verlaagd?). De bovenvensters zijn trouwens voorzien van doorgetrokken hardstenen lekdrempels en spiegels op de borstweringen. Het schrijnwerk werd vernieuwd naar oud model. In de rechtertravee, rechthoekige betraliede en beglaasde toegangspoort in een vlakke hardstenen omlijsting met bewaarde ijzeren trekbel. Gecementeerde linkerzijgeveltop met rondboogvenster. Rechter zijgevel afgewerkt met leien.
De ruime achtertuin bewaart achterin een tuinpaviljoen op een zeszijdig grondplan, onder een dakbekroning met imitatieboomstam in cementrustiek. Verzorgde aanplanting met monumentale taxus.
- Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Merchtem, afdeling II (Merchtem), 1869/7 en 1887/43.
- ASSELMAN R. e.a. 1996: Merchtem ons dorp, deel I. Bloemlezing. Een reeks bijdragen tot de geschiedenis van Merchtem, Merchtem, 55.