Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Volgens bouwaanvraag "lusthuis" naar ontwerp van architect H. Landtsheere (Ieper) van 1928. Gelegen midden omhaagde tuin, doorkruist door beekje, waarover brug met ijzeren leuning. Oprit met grind. Eclectisch dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen boven een verhoogde begane grond, onder zadeldak (nokrichting parallel aan de straat, leien). Gele baksteenbouw; gebruik van rode baksteen voor negblokken en banden. Gebruik van arduin voor sokkel, onderdorpels, bordes en voor consoles van klein balkon met ijzeren leuning. Linker hoekrisaliet uitlopend op puntgevel. Rechthoekige en getoogde vensteropeningen. Korfboogdeur. Blinde linker zijgevel met gemarkeerde schoorsteentravee. Rechts, garage in aansluitende bouwtrant.

• Stedelijk Archief Ieper, 874.1, 52.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine