Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Beschrijving

Blijkbaar eenheidsbebouwing volgens doorlopend, geknikt zadeldak (nokrichting parallel aan de straat), zelfde bouwmaterialen zijnde baksteenbouw op plint van Atrechtse zandsteen, en spiegelbeeldschema met enkelhuizen van twee bouwlagen. Individueel uitgewerkte gevels gekarakteriseerd door de afwisselend verschillende verwerking van dezelfde stijlelementen.

Nummer 14, 18 met rechthoekige vensters, echter respectievelijk met rondbogige en rechthoekige deur; beide met centraal dakvenster echter ook respectievelijk met trapgevel en driehoekige frontonbekroning.

Nummer 16, 20 als imitatieve varianten op de lokale renaissancestijl zie trapgevels met respectievelijk korf- en tudorbogige vensternissen voorzien van metselmozaïek in het boogveld, echter meer benadrukte uitwerking bij nummer 20 zie houten kruiskozijnen, belijnende bakstenen druiplijsten, dito hoofdgestel, het aediculavenster met rolwerk en de rechte pinakels van de trapgeveltop.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine