erfgoedobject

Holle weg naar Oude Linde

landschappelijk element
ID: 304238   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/304238

Juridische gevolgen

Beschrijving

Van op de hoofdweg in het dorp leidt een onverharde weg zuidwaarts naar een kruispunt van zes wegen bij een kapel met drie opgaande eiken. Dit kruispunt staat gekend als de Oude Linde of 'Ouw Ling'. De weg naar de kapel stijgt licht en is hier dieper ingesneden. Deze weg maakt deel uit van een netwerk van onverharde wegen die samenkomen bij de hoger gelegen kapel en van daar uit heel het gebied ten zuiden van het dorp en de Voer ontsluiten.

De taluds langs de holle weg worden vooral gekenmerkt door essenhakhout en opgaande es en robina. Hazelaar, schaduwgras, look zonder look, clematis, kruisbes, groot nagelkruid, gladde iep, vlier, hondsroos, bosandoorn en verschillende oude bossoorten komen op de taluds voor. Er komt zowel éénstijlige als tweestijlige meidoorn voor, als de kruising tussen beide.

 • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.
 • Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven in 1846-1854, schaal 1:20.000.

Bron     : -
Auteurs :  Van den Bremt, Paul, Verdurmen, Inge
Datum  : 2016


Relaties

 • Is deel van
  's-Gravenvoeren

 • Is deel van
  Altenbroek en Voervallei met omgeving

 • Is gerelateerd aan
  Houtkant op talud bij holle weg

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Holle weg naar Oude Linde [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/304238 (Geraadpleegd op 20-02-2020)