Holle weg naar Oude Linde

Beschrijving

Van op de hoofdweg in het dorp leidt een onverharde weg zuidwaarts naar een kruispunt van zes wegen bij een kapel met drie opgaande eiken. Dit kruispunt staat gekend als de Oude Linde of 'Ouw Ling'. De weg naar de kapel stijgt licht en is hier dieper ingesneden. Deze weg maakt deel uit van een netwerk van onverharde wegen die samenkomen bij de hoger gelegen kapel en van daar uit heel het gebied ten zuiden van het dorp en de Voer ontsluiten.

De taluds langs de holle weg worden vooral gekenmerkt door essenhakhout en opgaande es en robina. Hazelaar, schaduwgras, look zonder look, clematis, kruisbes, groot nagelkruid, gladde iep, vlier, hondsroos, bosandoorn en verschillende oude bossoorten komen op de taluds voor. Er komt zowel éénstijlige als tweestijlige meidoorn voor, als de kruising tussen beide.

• Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven in 1846-1854, schaal 1:20.000.

Auteurs: Van den Bremt, Paul; Verdurmen, Inge