Etagelinde bij woning

Beschrijving

De etagelinde is aangeplant aan de straatzijde van een voormalig erf, thans verbouwde woning, mogelijk teruggaand op de vroegere herberg 'Het Hilleken', vlakbij de inmiddels verdwenen Hillemolen. De groeiplaats is dichtbij een andere locatie van een etagelinde aan de Hillemolenstraat 6 gelegen. De boom heeft een vergelijkbare stamomtrek als deze boom en is hoogstwaarschijnlijk ook een aanplanting uit de tweede helft van de 18de eeuw. De leeftijd is echter moeilijk te bepalen, de boom kan ook ouder zijn omdat de diktegroei beïnvloed kan worden door het historische beheer ervan. De lindeboom vertoont eveneens het silhouet van een etagelinde, dit is een traditionele beheersvorm waarbij de gesteltakken, in dit geval, in één horizontale etage werd geleid.

Auteurs: Himpe, Koen