Identieke dorpswoningen

Beschrijving

Drie identieke enkelhuizen met verankerde, bakstenen lijstgevels van elk twee traveeën en heden anderhalve bouwlaag onder één zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), in kern vermoedelijk opklimmend tot 18de eeuw, zie onder meer de muurvlechtingen van gesinterde baksteen en houten bolkozijn in de rechter zijgevel, verspreide zandstenen hoekblokken.

Op de begane grond aangepaste rechthoekige muuropeningen onder houten latei; vensters met ingekaste bakstenen posten, onder dubbele ontlastingsboogjes van gesinterde baksteen; getoogde bovenvensters. Bouwnaden in de zij- en achtergevel met opkamer, wijzen op een latere verhoging.