Voetweg van Sinnich naar Laschet

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Gulpvallei met omgeving

Beschrijving

In een bocht van de Kasteelstraat leidt een voetweg helemaal tot in het naburige dorp Laschet. De voetweg volgt de flank van de Boenderberg voorbij het kasteeldomein van Obsinnich waar de weg volledig door bos loopt. Voorbij de taalgrens komt de weg weer in open landschap en vervolgt tussen weilanden tot aan een wegkruis bij de spoorlijn. De weg loopt door onder de spoorwegberm tot in het centrum van Laschet. Deze weg vormt de historische verbinding tussen het dorp Sinnich en de gehuchten en dorpen in het zuiden. De voetweg volgde de rand van de Boenderberg en het Bos van Sinnich en liep parallel met de rivier de Gulp.

• Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven in 1846-1854, schaal 1:20.000.

Auteurs: Verdurmen, Inge