Meergezinswoning in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer J. Caeyenberghs, naar een ontwerp door architect Hoppenbrouwers uit 1910. Het gebouw behoort tot de vroegste realisaties van Hoppenbrouwers, die in Antwerpen actief lijkt te zijn geweest van 1910 tot begin jaren 1950, maar over zijn oeuvre is verder weinig bekend.
Met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat de rijwoning drie bouwlagen onder een zadeldak. De bepleisterde en beschilderde lijstgevel met schijnvoegen op begane grond en eerste verdieping, rust op een plint uit blauwe hardsteen. Nadrukkelijk horizontaal geleed door waterlijsten, legt de compositie de klemtoon op de middenas. Deze wordt op de eerste verdieping gemarkeerd door een driehoekig fronton en een balkon met consoles en gebuikte gietijzeren borstwering. Verder beantwoordt de opstand aan een regelmatig ordonnantieschema, opgebouwd uit registers van rechthoekige deur- en vensteropeningen. Een rijk stucdeor met aan de Lodewijk XVI-stijl ontleende guirlandes, cartouches, bladranken, rozetten en medaillons met strik, aangevuld met het motief van de Hermesstaf, accentueert friezen, borstweringen, vensteromlijstingen en penanten. Een klassiek hoofdgestel met een houten kroonlijst op klossen, tandlijst en consoles vormt de gevelbeëindiging. Het houten schrijnwerk van de inkomdeur en vensters, op de begane grond met typische roeden is bewaard, evenals de smeedijzeren keldertralies en gietijzeren voetschraper.
De plattegrond beantwoordt aan de klassieke typologie van het burgerhuis dat uit een hoofdvolume en een smalle achterbouw in entresol bestaat, ontsloten door de zijdelings ingeplante inkom- en traphal. Volgens de bouwplannen beslaat de gebruikelijke enfilade van salon, eetkamer en veranda met bovenlicht de begane grond, geflankeerd door de keuken annex pomphuis en wc in de achterbouw. Het huurkwartier op de eerste verdieping bestaat uit een voor-, achter- en zijkamer, eveneens met de keuken annex pomphuis en wc in de achterbouw. De plattegrond van de tweede verdieping ontbreekt in het bouwdossier.
- Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1910#1506.