• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis in omgevende tuin, opgetrokken voor Petrus De Ridder-Deboeck in 1926. Bakstenen burgerhuis van het dubbelhuistype van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Lijstgevel met houten kroonlijst op klossen en geaccentueerd middenrisaliet. Vermoedelijk oorspronkelijk met contrastrijk gebruik van natuursteen of cementering op het bakstenen parement, nu verborgen achter een witte verflaag. Hoekkettingen, omlijsting met sluitsteen van de rechthoekige muuropeningen. Beluikte muuropeningen met origineel houten schrijnwerk op de benedenverdieping.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Beersel, afdeling II (Alsemberg), 1926/11.

Auteurs: Mertens, Joeri