Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

In de berm van een holle weg gelegen gepleisterde en geschilderde bakstenen pijlerkapel op natuurstenen onderbouw. Volgens Brassine gaat het hier om een kapel die pas omstreeks 1985 werd opgetrokken door kunstenaar J. Chapellier ter vervanging van een oudere kapel die ruïneus was. De datum 1783 zou verwijzen naar de ouderdom van de naastliggende woning van de kunstenaar. De kapel heeft een stenen puntdak dat op een gebeeldhouwde vlam uitloopt. De accoladevormige nis, afgesloten met een ijzeren hek, bevat een recent piëta-beeld van de hand van Chapellier.

• BRASSINE I. s.d.: De Kapellen van Alsemberg, s.l., 31.

Auteurs: Mertens, Joeri