Voetweg als doorsteekje

Beschrijving

In het centrum van Balegem vertrekt van op de hoofdweg een kleine verharde voetweg tussen de huizen door. Het vervolg van de voetweg is onverhard en volgt de perceelsgrens tussen tuinen van het huizenblok in de Kattenberg. De wegel biedt mooie zichten op de kerktoren van Balegem en komt na een scherpe hoek naar het noorden tenslotte uit in de straat Kattenberg. Deze voetweg is al zichtbaar op de 19de-eeuwse historische kaarten en vormt een binnendoorwegje tussen de huizen binnen het bewoningsblok Kattenberg om zo de hoofdweg af te snijden.

• Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven in 1846-1854, schaal 1:20.000.

Auteurs: Verdurmen, Inge