Voetweg naar Issegem

Beschrijving

In de hoofdstraat van Balegem dorp, niet ver van de parochiekerk, vertrekt naast een rij dorpswoningen een smalle verharde voetweg. De voetweg gaat over in een graswegel die de perceelsgrens volgt van de achtertuinen in dit woonblok. De wegel komt langs een rijtje knotwilgen uit bij een geïsoleerde hoeve aan het kruispunt van Krekelberg met een tweede voetweg. Op de historische kaarten is te zien dat het tracé van de voetweg van in het centrum van Balegem dwars over de dorpskouter naar het oosten liep en vervolgens aansloot bij de weg naar het gehucht Issegem. Met het verdichten van de dorpskern van Balegem bleef het tracé van de voetweg bewaard als smalle wegel.

• Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven in 1846-1854, schaal 1:20.000.

Auteurs: Verdurmen, Inge