Twee sierbomen als relict van tuinaanleg

inventaris landschappelijk erfgoed \ houtige beplanting met erfgoedwaarde

Deelgemeente Schulen
Straat Vanarenberglaan
Locatie Vanarenberglaan 1, 3 (Herk-de-Stad)

• Inventarisatie tuinen en parken in Limburg. Deel 1. (geografische inventarisatie: 1994 - 2003).

Beschrijving

In twee voortuinen van een appartementsgebouw staan nog twee opmerkelijke bomen als relict van de vroegere tuinaanleg bij de oorspronkelijke woningen die werden gesloopt. De vroegere voortuin van het huis nummer 1 sloot met zijn gebruik van stapelmuren en talrijke coniferen, onder meer de bewaarde moerascipres, aan bij de traditie van de moderne tuinkunst. In de tuin van huis nummer 3 groeit een merkwaardige Cryptomeria japonica 'Cristata' (6 m hoog).

• DE MAEGD C. & VAN DEN BOSSCHE H. 2003: Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Limburg. Deel 1: Gingelom, Halen, Herk-de-Stad, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Brussel, Agentschap RO-Vlaanderen. Onroerend Erfgoed.

Auteurs: Michiels, Marijke